[Kraków] Atelier kulinarne
Kolejny termin wyjątkowych warsztatów kulinarnych. Na pierwszy, bilety wyprzedaly się błyskawicznie. Dlatego niech każdy ma szansę poznać smaki Palestyny, bo naprawdę warto. 

W trakcie naszych podróży kulinarnych po Bliskim Wschodzie nie możemy zapomnieć o palestyńskiej kuchni. To region pełen kontrastów, kochany przez swoich mieszkańców, ale jednocześnie znienawidzony przez sąsiadów i częściowo odcięty od świata murem – symbolem odtrącenia i izolacji. Jednak pomimo smutnej historii i teraźniejszości w tle, Palestyna może poszczycić się wyjątkową kuchnią, łączącą elementy odrębności kulinarnej z wpływami kuchni krajów sąsiednich.
Kuchnia palestyńska jest fascynująca i zachęca do eksperymentowania z nowymi smakami. Dlatego też Chef Łukasz Ochab wielki pasjonata kuchni bliskowschodnich, zaprasza na podróż kulinarną do Palestyny, aby przybliżyć Wam historię tego wspaniałego kraju, w którym Miłość do Ziemi wpajana jest z dziada pradziada.
Na warsztatach podzieli się smakami, które towarzyszyly mu podczas wielokrotnych odwiedzin ziemi palestyńskiej. Dzięki temu będziecie mieli okazję poznać kuchnię palestyńską i zanurzyć się w jej tajniki, odkrywając nowe smaki, zapachy oraz jej smutną historię.
WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.
KALENDARZ 